Zo verkoop je sneller de woning

Zo verkoop je sneller de woning

Hoewel de huizenmarkt goed op dreef is, is het voor sommige mensen lastig om hun woning vlot te verkopen. Dat kan met van alles te maken hebben. Natuurlijk met meubels die een gedateerde uitstraling geven.

 

Zorg voor goede kozijnen

Met name bij woningen die kozijnen van hout hebben, kan de staat van het hout de verkoop van een woning belemmeren. Immers, wanneer de kozijnen niet goed zijn onderhouden kan het zomaar zijn dat ze moeten worden vervangen en dat is een erg kostbare aangelegenheid. Zorg er dus voor dat de kozijnen in goede conditie verkeren en schilder ze indien dat nodig is.

De tuin

Wanneer je woning een tuin heeft, is het belangrijk dat de tuin verzorgd oogt. Concreet betekent dit dat struiken en eventuele bomen zijn gesnoeid, het onkruid is verwijderd en het gras is gemaaid. Ook is het belangrijk dat de beplanting zo min mogelijk daglicht in de woning wegneemt. Een woning die overdag goed licht is, vinden veel mensen aantrekkelijk.

De garage

Mocht je een garage hebben, zorg er dan voor dat ook deze goed is onderhouden en niet tjokvol staat met allemaal spullen. Vergeet daarbij ook zeker niet de garagedeur. Soms kan een goede schoonmaakbeurt de uitstraling van je deur aanzienlijk verbeteren, maar schroom zeker niet om de garagedeur te vervangen indien dat nodig mocht zijn. Een populaire deur die bij vervanging vaak wordt geplaatst is een garagedeur met een ingebouwde loopdeur. Zo hoef je niet langer iedere keer de gehele garagedeur op en dicht te doen.

Mensen onderschatten het vaak, maar een garagedeur die in goede conditie verkeert, kan het totaalplaatje van de woning naar een hoger niveau tillen. Mocht je echter niet teveel geld aan een nieuwe garagedeur willen uitgeven, dan kun je ook op zoek gaan naar een goed tweedehandsmodel. Een bedrijf dat naast nieuwe deuren ook degelijke tweedehands garagedeuren levert, is de Garagedeur Specialist. Bekijk hier hun website: https://www.garagedeurspecialist.nl/ 

Ruim persoonlijke spullen op

Voor veel mensen is het een bekend aandachtspunt, maar toch zal het je verbazen hoe vaak het nog over het hoofd wordt gezien: het niet opruimen van persoonlijke spullen. Denk hierbij aan fotolijstjes, bijzondere hobbyspullen et cetera. Richt je woning altijd zo neutraal mogelijk in, zodat de sfeer in huis zo min mogelijk invloed heeft op een mogelijke verkoop.

Meer tips

Mocht het ondanks deze tips toch niet lukken om je woning te verkopen? Bekijk dan ook deze tips van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast is het belangrijk om positief te blijven. De ene woning wordt nu eenmaal sneller verkocht dan de ander, maar zolang jij er voor zorgt dat je woning goed is onderhouden en je een redelijke vraagprijs vraagt, moet het meestal wel goed komen met de verkoop.