Zelf behangen met glasvliesbehang

Zelf behangen met glasvliesbehang

Met dank aan het internet hoeven we voor steeds minder dingen een professional in te schakelen. Dit scheelt een hoop kosten en daarnaast heb je op deze manier zelf in de hand wanneer iets voltooid is. Tot slot heb je ook nog de ruimte om je eigen creativiteit in het spel te gooien en het echt te personaliseren. Bij elkaar lijkt me dit reden genoeg om op eigen houtje aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het behangen van een kamer. Een relatief nieuw soort behang is glasvliesbehang, ook wel glasvezelbehang. Dit vereist wel een kleine gebruikershandleiding en met behulp van onderstaande tips kan je van start gaan.

Waarom glasvliesbehang?

Buiten dat glasvliesbehang een aantal decoratieve puntjes voor heeft op zijn soortgenoten in de behangwereld heeft het ook nog functionele voordelen. Zo wordt het vaak gebruikt om oneffen muren te behangen. Als je een muur wil behangen waar barsten inzitten of andere beschadigingen kan het glasvliesbehang ervoor zorgen dat deze tekortkomingen verdoezeld worden. Daarnaast is glasvliesbehang brandvertragend, overschilderbaar, stootvast, geluiddempend en behangbaar.

Het proces

Je moet ervoor zorgen dat het glasvliesbehang droog is al je het gaat behangen. Je smeert de muur die je wit behangen in met lijm maar het behang zelf niet. Op deze manier voorkom je dat het door de lijm verzwaarde behang afscheurt. Deze behangsoort kan je niet behangen met normale lijm maar met speciale behanglijm die bij veel bouwmarkten te koop is. Om zeker te weten dat je goed zit raden we je aan om op zoek te gaan naar de merken Perfax of Bison. Zorg dat je de eerste strook behang altijd tegen de loodlijn aan legt. Laat de strook van boven naar beneden langs de muur zakken en druk het dan voorzichtig aan met een spaan (van kunststof materiaal).

Met deze tips ben je nog niet klaar, maar het geeft je in ieder geval een beetje inzicht en deze sensationele nieuwe behangsoort.