Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je de meeste tijd per dag doorbrengt, hier mag je dus best wat aandacht aan besteden. Maar hoe kan je je slaapkamer zo inrichten dat het én een lekker rustige omgeving is, maar niet te saai is. In dit artikel geven we enkele tips waarmee je aan de slag kan!

Tips voor de inrichting van je slaapkamer

​De slaapkamer is de plek waar je de meeste tijd per dag doorbrengt, hier mag je dus best wat aandacht aan besteden. Maar hoe kan je je slaapkamer zo inrichten dat het én een lekker rustige omgeving is, maar niet te saai is. In dit artikel geven we enkele tips waarmee je aan de slag kan!

Verlichting

Een goede verlichting in de slaapkamer is belangrijk. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar het moet ook voor de juiste sfeer kunnen zorgen. Een dimmer kan hierin een uitkomst bieden. Voor een romantische sfeer kan het licht wat dimmen en aanvullen met wat kaarsjes en en je bijvoorbeeld naar iets op zoek, dan zet je de verlichting lekker fel. 

 

Houd het opgeruimd

In je hoofd heb je geen rust wanneer je denkt aan klusjes die je nog moet doen. Waneer er bijvoorbeeld kleren op de grond liggen, zal dit onbewust ook voor onrust zorgen in je hoofd. Zorg er dus voor dat je de middelen in de slaapkamer hebt staan, zodat spullen makkelijk kunnen worden opgeruimd. Denk hierbij aan een wasbox, kasten en lades waar je kleren en spullen in kwijt kan. 

 

Behang/verf

De aankleding van de muur is erg bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Wanneer je nog niet precies weet hoe je de slaapkamer wilt inrichten, is het verstandig om voor een rustige effen kleur te kiezen. Naast dat dit een ontspannen sfeer geeft, is het ook makkelijk om te combineren met meubels. 

 

Spiegel

Een must have in de slaapkamer is een grote spiegel. Zorg voor een mooie omlijsting waardoor je er niet alleen zelf mooier uitziet in de spiegel, maar de slaapkamer zal er ook groter door lijken, zonder dat je meer moet stofzuigen! Ideaal!