Tips bij het inrichten van je veranda

Tips bij het inrichten van je veranda

De tuin maakt tegenwoordig een belangrijk deel uit van onze leefomgeving. We spenderen er het liefst zoveel mogelijk tijd, maar daar is het lang niet altijd even goed weer voor. Daarom hebben velen een veranda aan het huis, zodat je altijd in de tuin kunt genieten. Je dient de veranda alleen wel op de juiste manier in te richten. Daarvoor geven we je hier wat tips.

​De tuin maakt tegenwoordig een belangrijk deel uit van onze leefomgeving. We spenderen er het liefst zoveel mogelijk tijd, maar daar is het lang niet altijd even goed weer voor. Daarom hebben velen een veranda aan het huis, zodat je altijd in de tuin kunt genieten. Je dient de veranda alleen wel op de juiste manier in te richten. Daarvoor geven we je hier wat tips.

Lekker in de veranda zitten, begint bij een goede zitplek. Zorg er dus voor dat je een mooie loungeset in de veranda hebt staan. Met een loungeset voorzie je de veranda in één klap van een gezellige zithoek, waar je met familie of vrienden heerlijk kunt relaxen. Loungesets zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk is om van te voren goed de ruimte in de veranda op te meten, zodat je weet hoe groot je loungeset moet worden. Maak daarnaast keuzes voor het materiaal. Voor een traditionele, rustieke look kun je het best kiezen voor een veranda van natuurlijk (ogend) materiaal, zoals hout of wicker. Houd je meer van strak en modern? Kies dan voor materialen als kunststof, aluminium en RVS.

Tips voor de inrichting van je veranda

Terrasverwarming

Ook dien je in je veranda te zorgen voor een aangename temperatuur. Hoewel zich dat ’s zomers vaak vanzelf regelt, is dit ’s winters natuurlijk een ander verhaal. Daarom is het raadzaam om terrasverwarming in je veranda te installeren. Je zit er dan het hele jaar door warmpjes bij. Er zijn vele soorten terrasverwarmers verkrijgbaar, maar voor in een veranda zijn vooral de heatpanelen populair. Deze panelen hebben een smaakvolle, subtiele uitstraling en zijn toch in staat om een groot oppervlak te verwarmen. Daarnaast werken ze volledig elektrisch en stralen ze geen rode gloed uit.

Verlichting

Om ook ’s avonds in je veranda te kunnen genieten, is het belangrijk dat je er voldoende verlichting hebt. Daar kun je op vele manieren voor zorgen. Een populaire optie is om ledspotjes in het plafond te installeren. Vind je sfeerverlichting belangrijk? Dan kun je ook kiezen voor een mooie tuinhaard. Hiermee creëer je niet alleen licht, maar ook nog eens enorm veel gezelligheid. Je kunt er zelfs een lekkere latenightsnack mee klaarmaken. Multifunctionele dingen dus.

Wil je ook een veranda kopen? Ga dan eens naar veranda.nl. Hier vind je een compleet aanbod kwaliteit veranda’s.