Redenen om een jacuzzi te kopen

Redenen om een jacuzzi te kopen

Een jacuzzi wordt veel gezien als een luxeproduct, maar het heeft ook erg veel voordelen waar je van kan profiteren. 

Deze voordelen zijn op zowel lichamelijk als psychisch gebied.

Er zijn dus best veel redenen om een jacuzzi te kopen, welke dat zijn gaan we in dit artikelen behandelen.

Het is heel ontspannend

Een jacuzzi is door het warm, bubbelend water heel erg ontspannend. Heerlijk om na een lange zware dag werken even tot rust te komen. Dit relaxen gebeurd zowel op mentaal als psychisch gebied en ook eventuele massagejets kunnen hier aan bijdragen. De stimulatie van alle zenuwen in je rug en voeten door massagestralen kunnen je gemoedstoestand drastisch veranderen, ten goede.

Lichamelijke effecten

Het warme water is ook heel effectief om gewrichts- en/of spierpijn te bestrijden, ook hier kunnen de massagestralen aan bijdragen. Je kan precies in het water gaan liggen zodat de pijnlijke spiergroepen gemasseerd kunnen worden. Zeker voor mensen die veel sporten of hardlopen is dit een welkome bijkomstigheid, maar het werkt bijvoorbeeld ook heel goed voor mensen die per ongeluk door hun rug gaan of die een spier verrekken. Het warme water zorgt er ook voor dat de lichaamstemperatuur stijgt, hierdoor zullen de bloedvaten in je lichaam verwijden waardoor je een betere bloedcirculatie krijgt. Dit is dan weer fijn voor mensen die last hebben van artritis of reuma. Ook voelen veel mensen verbeteringen aan hun hart en longen na een aantal dagen elke dag even in de jacuzzi te hebben gezeten.

Je slaapt er beter door

Veel mensen slapen door stress van een druk werkleven vaak te weinig, dit is op zowel psychisch als fysiek gebied niet goed voor een lichaam. Een activiteit met warm water werkt altijd goed om die nacht beter te slapen, dit komt natuurlijk ook omdat je hierdoor veel meer ontspannen raakt, studies hebben ook bewezen dat je hierdoor makkelijker in een diepe slaap komt en in deze staat rust je het beste uit.

Sociale gelegenheden

Sociale contacten zijn ook belangrijk, een jacuzzi is een goede smoes om nog eens wat vrienden of familie uit te nodigen om een drankje te nuttigen in de jacuzzi of gewoon om even bij te praten.

Mogelijkheden tot therapieën

In de jacuzzi heb je ook enkele mogelijkheden om een therapie in de volgen. Hydrotherapie is voor mensen met fysieke klachten, door het gewichtloosheid van het water kunnen ze zonder of met minder pijn bepaalde oefeningen uitoefenen. Je kan ook aromatherapie volgen, dit is een therapie die gebaseerd is op geur. Hierbij kunnen er speciale oliën aan het water worden toegevoegd welke, bijvoorbeeld een lavendel geur, citroen geur of eucalyptus geur.