De beste stofzuiger van 2017 uit de test van de Consumentenbond

De beste stofzuiger van 2017 uit de test van de Consumentenbond

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline wordt door de Consumentenbond gezien als de beste stofzuigersdie er op het moment te krijgen is. Een stofzuiger waarmee u gemakkelijk de meest grondige plekjes in huis kan schoonmaken. In dit artikel bespreken wij uitvoerig deze Miele stofzuiger.

Evolutie van de stofzuigers

In 1901 maakte Hubert Booth de eerste stofzuiger, de Booth Machine; deze was met 50 kilo erg zwaar. Veel van deze machines waren gemonteerd op wagens en werden getrokken door paarden. Zo ging de Booth Machine langs huizen om binnen schoon te maken. Het apparaat bleef buiten staan en de metalen slangen werden langs de trap of door ramen naar de kamer gebracht die schoongemaakt moest worden. Eén persoon bediende de motor en de andere stofzuigde de vloeren en tapijten. Stofzuigen was kostbaar en alleen bedrijven en rijke mensen konden het betalen. Tegenwoordig zijn stofzuigers niet echt meer een luxe, bijna iedereen heeft er wel een in huis. Als er nog wel een stofzuiger gezien kan worden als een luxe, dan is het de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline stofzuiger.

https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger/producten/miele/complete-c3-black-diamond-ecoline-2015

De topper onder de stofzuigers

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline wordt gezien als een van de beste stofzuigers die er op het moment te krijgen is. Een stofzuiger waarmee u gemakkelijk de meest grondige plekjes in huis kan schoonmaken. De Miele stofzuiger heeft een power motor die zorgt voor een uitzonderlijk zuigvermogen, zonder dat je onnodig veel energie verbruikt. Dankzij de eenvoudig instelbare zuigbuis en de zuigkrachtregeling met voetbediening is het stofzuigen erg comfortabel. Na een onafhankelijke test keuring van de Consumentenbond is de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline beloond met een hoge score en het prestigieuze predicaat 'Best Getest'.

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Dankzij het bereik van 11 meter maak je met deze stofzuiger van Miele meerdere kamers na elkaar schoon zonder van stopcontact te wisselen. Perfect voor als je door het huis aan het stofzuigen bent. De capaciteit van de stofzuigerzak is 4.5 liter en een indicator geeft aan als deze vol is. Ook is er een heel handig parkeersysteem waardoor de stofzuiger stevig op de vaste plek blijft staan. Tenslotte heeft de stofzuiger een zuigkracht van 800 Watt.