Alle soorten roldeuren op een rijtje

Alle soorten roldeuren op een rijtje

Roldeuren die als garagedeur worden gebruikt, waren een aantal jaar terug nog niet zo bekend in Nederland.

Dat kwam met name doordat ze werden gebruikt om opslagboxen mee af te sluiten. Dergelijke deuren waren - en zijn nog steeds - relatief zwak en niet geschikt om een garage mee af te sluiten. Dit soort roldeuren zijn dan ook niet te vergelijken met de modellen die als garagedeur worden gebruikt. In dit artikel willen we roldeuren meer bekendheid geven en bespreken we welke soorten roldeuren op de markt verkrijgbaar zijn.

Polynorm roldeuren

De polynorm roldeur is een ongeïsoleerde deur die je optioneel elektrisch bedienbaar kunt maken. Wanneer je de garage gebruikt om spullen in op te slaan die tegen kou, tocht en vocht kunnen, is een polynorm roldeur een prima keuze. Bijkomend voordeel: de aanschafprijs ligt relatief laag. Polynorm roldeuren worden tegenwoordig onder de naam ‘Roll-A-Door’ verkocht en worden beperkt geproduceerd. Gespecialiseerde bedrijven kunnen via hun netwerk de deuren nog altijd leveren.

Hörmann Rollmatic deur

De roldeur die door het Duitse merk Hörmann op de markt is gebracht, de Rollmatic, is geïsoleerd en zeer stevig gebouwd. Bovendien kun je de Rollmatic elektrisch bedienbaar maken, zodat het gebruik van de deur eenvoudig is. Hörmann staat bovendien bekend om de hoge kwaliteit van de deuren die het bedrijf fabriceert. Daardoor kun je er op rekenen dat je jarenlang plezier zult hebben van je Rollmatic roldeur.

Alternatieven garagedeuren voor roldeuren

Wanneer je om wat voor reden dan ook niet voor een roldeur wilt kiezen om de garage mee af te sluiten, maar je wel gecharmeerd bent van de voordelen die dit soorten garagedeuren bieden, dan is het goed om te weten dat er een aantal alternatieven deuren verkrijgbaar is. Hoewel de alternatieven niet precies in dezelfde vorm de voordelen van een roldeur bieden, vormen ze wel degelijk een goed alternatief.

Sectionaaldeuren

Een sectionale garagedeur (https://www.garagedeurspecialist.nl/sectionaal-garagedeur/) kantelt, net zoals een roldeur, tijdens het openen niet naar buiten. Het verschil zit hem in het feit dat de deurpanelen direct onder het plafond worden gehangen, in plaats van recht boven de opening van de garage. Sectionale garagedeuren zijn uitstekend geïsoleerd en hebben een moderne uitstraling.

Dat is dan ook de reden waarom veel mensen tegenwoordig niet meer voor een standaard kanteldeur kiezen, maar voor een sectionaaldeur gaan.

Openslaande garagedeuren

Dit type garagedeur bestaat uit twee deurbladen die je los van elkaar kunt openen en sluiten. Het grote voordeel is dat de deurbladen naar buiten toe open zwaaien, waardoor je de ruimte in de garage (net zoals bij roldeuren) optimaal kunt benutten. Openslaande garagedeuren zijn doorgaans duurder in aanschaf, zeker als je voor een model van hout kiest.

Maak een weloverwogen keuze

Hoewel roldeuren uitstekende garagedeuren zijn die veel voordelen bieden, is het altijd verstandig om de verschillende soorten deuren met elkaar te vergelijken om tot een weloverwogen keuze te komen. Oriënteer je daarom goed, bezoek een garagedeuren specialist en lees reviews van andere mensen. Zo weet je zeker dat je de juiste deur kiest.